FAQ

Het tarief per gewerkt uur is afhankelijk van diverse factoren. Omdat FORTUNA alleen maatwerk biedt, is het noodzakelijk dat we daarover gezamenlijk contact hebben. Tijdens het gesprek met een van onze adviseurs wordt bekeken wat in uw situatie de optimale oplossing is en welke kosten hieraan verbonden zijn.

FORTUNA hanteert de ABU-CAO, maar is verplicht de lonen en toeslagen ed. van uw bedrijfs- CAO te hanteren. (artikel 8 wet WAADI).

Jazeker! FORTUNA wordt minimaal jaarlijks geïnspecteerd door een onafhankelijke inspectie instantie.
Op de website van de SNA kunt u te allen tijde ons NEN 4400-1 certificaat vinden.
Ook onder Downloads op deze website vind u deze. 

FORTUNA verzorgt standaard vierwekelijks de betalingen en factureert wekelijks. Alle uren die voor woensdagochtend 10.00 uur bij FORTUNA bekend zijn, worden dezelfde week verwerkt. U kunt overigens zelf bepalen of wij de medewerkers wekelijks , vierwekelijks of maandelijks dienen te betalen.
Hier vindt u ons betaalkalender.

In Nederlands geldt een verzekeringsplicht. FORTUNA biedt iedereen een collectieve zorgverzekering aan waarbij het eigenrisico geheel is afgedekt.
Hier vindt u ons zorgverzekering certificaat.

U kunt de gewerkte uren eenvoudig via onze website of middels urenbriefjes doorgeven. Wanneer u over een eigen urenregistratiesysteem beschikt, kunt u deze naar ons mailen.

Goed! FORTUNA faciliteert alle huisvesting zelf. Hiervoor kiezen wij ervoor om onze medewerkers gewoon tussen de bevolking te huisvesten in huizen en appartementen voorzien van internet, Poolse televisie ed. Hierdoor is er veel sociale controle en voelen mensen zich snel thuis. Bovendien bezoeken we meer dan tweemaal per week standaard onze medewerkers waardoor we een goede band opbouwen en goed op de hoogte zijn van de wensen en benodigdheden.
Onze huisvesting voldoet ruimschoots aan de gestelde normen van het SNF keurmerk.
In de piekperiode wordt er ook uitgeweken naar SNF gecertificeerde huisvesting aanbieders in de regio. 

Ook dit regelt FORTUNA allemaal voor u. Met ons eigen wagenpark faciliteren wij standaard het vervoer van -en naar werk. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken of de medewerkers optijd op het werk zijn of komen.
Daar waar de afstand van de huisvesting naar werk dusdanig kort is voorzien wij ook in deugdelijke fietsen

Jazeker! Wij beschikken over een eigen Werving en Selectie. Voor het uitzenden werven en selecteren wij standaard de kandidaten. Voor Payroll doen wij dit in principe niet. U weet tenslotte zelf als geen ander aan welke eisen uw medewerkers moeten voldoen. Wanneer u desondanks toch besluit de werving en selectie uit handen te geven, staan we u natuurlijk graag met advies terzijde.

Uw (nieuwe) medewerkers treden in dienst bij FORTUNA, maar u blijft gewoon verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing, inroostering, functionerings- en beoordelingsgesprekken, inschaling, etc. Er verandert dus niets op de werkvloer. FORTUNA wordt juridisch werkgever en neemt alle daarbij behorende verantwoordelijkheden van u over. Zo loopt u in het geval van bijvoorbeeld ontslagprocedures of ziekte  geen enkel financieel risico. FORTUNA  neemt bovendien ook alle bijbehorende administratieve zaken van u over.

Wanneer u personeel in dienst heeft met een contract voor bepaalde tijd, kunt u die medewerkers bij ons op de payroll plaatsen. De werknemer behoudt daarbij zijn/haar opgebouwde rechten.

Hier vindt u ons Flexschema

Wanneer u medewerkers in dienst heeft die u wilt overzetten naar FORTUNA, wordt per individu gekeken naar de opgebouwde rechten. FORTUNA wordt werkgever en uw medewerker neemt de opgebouwde rechten mee. Onze adviseur bepaalt, vanzelfsprekend in overleg met u, de contractvorm. Wanneer u iemand die bij ons op de payroll staat zelf in dienst wilt nemen, kan dit op ieder gewenst moment en zonder kosten.
Hier vindt u ons Flexschema.

U betaalt een vast tarief per gewerkt uur en ontvangt periodiek een factuur. Op deze wijze heeft u snel en overzichtelijk inzage in uw personeelskosten.

Wij raden het maken van netto uurloon afspraken af. Wettelijk gezien is dat zelfs verboden. Afhankelijk van het aantal gewerkte uren kan het netto uurloon verschillen, maar bij een bruto uurloon afspraak weet u altijd waar u aan toe bent. Heeft u al netto uurloon afspraken met uw werknemers gemaakt? Dan helpen wij u graag bij het bepalen van een bruto uurloon.

Nee. FORTUNA is gevestigd in Maasbree, maar opereert landelijk. De meeste contacten verlopen online of telefonisch, maar indien nodig of gewenst, wordt u vanzelfsprekend persoonlijk door onze adviseurs bezocht.

Contact

Groesweg 46

5993 NN Maasbree

Nederland

 

Tel.: (+31) 77 465 0987

info@flexfortuna.nl

Certificering

ffweblogo4you ffweblogonorm
ffweblogosecurity ffweblogonen